Rendelő

Kiskunfélegyháza, Horváth Z. u. 17 fsz.1

Hívjon minket

Írjon nekünk

info@drkincses.hu

Dent2go

Kivehető műfogsor stabil rögzítéssel

Protézisrögzítés miniimplantátumokkal – a legköltséghatékonyabb megoldás régóta fennálló teljes fogatlanság esetén is.

Műfogsorrögzítés miniimplantátumokkal, mely megoldást nyújt Önnek teljes fogatlanság esetén

Dent2Go fogsor miniimplantátumos rögzítéssel

+36 30 082 0800

  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

  Üdvözlöm!

  Dr. Kincses Zoltán vagyok. 27 éve dolgozom fogorvosként Kiskunfélegyházán. Orvos családban születtem és nőttem fel, így gyerekkorom óta láttam és tapasztaltam mit jelent betegekkel foglalkozni és gyógyítani.

  1998 óta foglalkozom fogászati implantátumok behelyezésével, csontpótlásokkal, illetőleg implantátumokon elhorgonyzott fogpótlások készítésével. Mára ez kiemelt és kedvenc szakterületemmé vált, rengeteg esettel a hátam mögött. Várom Önt is rendelőmben!

  Pácienseim véleménye

  Mióta az implantátumok tartják a rögzítést, újra tökéletesen tudok enni, nagy falatokat is ugyanúgy, ahogy az eredeti fogaimmal. A különbség csak annyi, hogy most nem elég kiöblíteni a számat evés után, hanem ki kell venni a fogsort és úgy öblíteni és mosni.
  Tökéletesen elégedett vagyok a megoldással és a fogorvosommal, dr. Kincsessel is. 

  T. Sándor

  A műtét semmiféle gondot nem okozott, panaszmentes voltam, míg elkészült a protézis és tudtam használni. Az új fogsor használata azóta sem okoz problémát, jól kapcsolódik, könnyen tudom kezelni. 

  Cs. Lajosné

  Az implantátum előtt nehéz volt az evés, de a műtét után az implantátumoknak köszönhetően az evés és a komfortérzetem nagymértékben javult. A beültetés sikeres volt. Az életminőségem nagymértékben javult. Köszönöm! 

  J. Illés

  A megoldás, amivel végre stabil és kényelmes lehet a műfogsora

  Sokak életében még a nyugdíjas kor elérése előtt elérkezik a pillanat, amikor fogorvosuk javaslatára meg kell barátkozniuk a kivehető műfogsor viselésével. De erre van most már kényelmes és stabil alternatíva!

  A Dent2Go miniimplantátumos fogsor nem egy egyszerű implantátumos fogpótlás, hanem egy komplex eljárás. A kezelés során mindössze egy-másfél óra alatt beültetjük a műfogsor rögzítéséhez szükséges, gombostű vastagságú miniimplantátumokat. Az implantátumok végén ún.gömbfejek vannak, melyekre felpattintható a műfogsor, így az stabilan rögzül.

  Az eljárás megoldás lehet olyanok számára, akiknél részleges, vagy teljes fogatlanság a kiinduló állapot és nem szeretnének, vagy náluk nem lehetséges komolyabb csontpótló műtétek nélkül a rögzített implantátumos fogpótlás.

  A miniimplantátumok becsontosodását követően a fogsor azonnal felhelyezhető, így Önre már a kezelést követően sokkal kényelmesebb és komfortosabb élet vár.

  Nyerje vissza önbizalmát és életkedvét!

  Felejtse el a műfogsor ragasztót! Miért jobb, ha rögzítve van a protézis?

  • A műfogsor szájpadlásra fekvő lemezfelülete csökkenthető, ezáltal visszanyeri az ízek érzékelését
  • A műfogsora nem akadályozza meg a beszédben, a nevetésben, újra mosolyoghat
  • Fogsora nem mozdul el többé, keményebb ételeket is meg tud rágni
  • A fogsor nem töri többé az ínyét
  • Nem megy az étel a műfogsor alá
  • Akár meglévő műfogsora is átalakítható
  • Megkönnyíti és javítja a mindennapjait

  Protézis árak – megéri a rögzített protézis?

  A kivehető protézis mindenki számára kompromisszumos megoldás. Ugyanakkor, a miniimplantátumra rögzített Dent2Go fogsor a többség számára anyagilag is megengedhető. A protézises fogpótlás egy új dimenziója nyílt meg, teljes fogatlan pácienseink számára. Az elkészült protézis tartóssága és kényelme magáért beszél, pácienseim maximálisan elégedettek.

  A kezelés teljesen fájdalommentes és gyors.

  A Dent2Go miniimplantátumos fogsorrögzítés menete

  Szeretnénk ha tudná, pontosan mire számítson a kezelés alkalmával, ezért pontokba szedtük a fontosabb lépéseket, hogy teljes mértékben átlássa azt.

  Vizsgálat

   
  Bővebben

  Az előzetes vizsgálatok alkalmával megvizsgáljuk a beteget annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e a miniimplantátumok beültetése. Panoráma röntgenfelvételt illetve fogászati CT-felvételt készítünk a pontosabb tervezés céljából. Szükség esetén általános orvosi vizsgálatokat kérünk (labor stb.).
  Felmérjük a beteg általános állapotát és megbeszéljük a felmerülő kérdéseket.

   

  Miniimplantátumok megtervezése

  Bővebben

  Ezután történik a minimplantátumos fogsorrögzítés megtervezése a beteg igényeinek figyelembevételével, illetőleg a kezeléssel kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések megválaszolása.

  Miniimplantátumok beültetése

  Bővebben

  Egy kezelés során, az alsó fogsor rögzítése esetén 4 darab, felső fogsor esetén 6 darab extra vékony titán implantátumot helyezünk be az ínyen keresztül az állcsontba, egy ülésben. Az implantátum behelyezése normál helyi érzéstelenítés mellett zajlik, fájdalmat Ön nem érez.

  Az állcsontba olyan titán csavarokat rögzítünk, amelyek tetején egy kis gömb van, a gömb „házikóját” pedig a már meglévő műfogsorba rögzítjük. Az általunk használt mini titán csavar maximálisan testbarát, a szervezet gyorsan befogadja, a csontosodás során biztonságosan egybe épül a csonttal, ezáltal biztosítva a maximális komfortot és stabilitást műfogsorának.

  Mivel az extra vékony implantátumok beültetése az íny felvágása nélkül történik, így a protézisrögzítés olyan pácienseknél is elvégezhető, aki vérhígító tablettát szed, vagy egyéb véralvadási problémákkal küzd.

  Protézis felhelyezése

  Bővebben

  Régebben készült, jó állapotú, jól funkcionáló és bizonyos feltételeknek megfelelő műfogsort is lehet miniimplantátumok segítségével rögzíteni.

  A miniimplantátumok beültetését követően átalakítjuk a fogsort az implantátumfej helyének és méretének megfelelően. A műfogsor a gyógyulási idő alatt is használható. A műfogsor végső stabilitása az implantátumok 3 hónapos gyógyulási idejének letelte után biztosítható.

  Röntgen kontroll

   
  Bővebben

  A gyógyulási időszak végén elvégzett röntgen kontroll felvételen jól megítélhető az eredmény, ahogyan a csontsejtek a miniimplantátum mikropórusaiba belenőttek. Ez a szoros kapcsolat biztosítja az implantátum fogművel való tartós, károsodásmentes terhelhetőségét.

  Évenkénti fogorvosi ellenőrzés

   
  Bővebben

  Az implantátumos, vagy miniimplantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és kezelőorvosa közötti kapcsolat. Az implantációs fogpótlás hosszútávú sikerességének egyik legfontosabb feltétele ugyanis a szájüreg,a fogpótlás tisztántartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a betegnek általában évente egyszer kontroll vizsgálaton kell megjelennie. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi az implantátum körüli csont- és hámtapadás, valamint a fogpótlás állapotát, és amennyiben szükséges, elvégzi a megfelelő korrekciókat (pl. a lerakódott fogkő eltávolítását) is. Fontos, hogy ha időközben bármilyen elváltozást észlel, minél hamarabb jelentkezzen ellenőrző vizsgálatra kezelőorvosánál!

  Harmonikus, élettel teli arc a Dent2Go rögzített fogsorral

  Az itt látható előtte-utána képek remekül szemléltetik, hogy milyen sokat változtat az arcon, amennyiben kényelmes, mindig hordható fogsort kap a páciens, amit bármikor tud “használni” és mosolyogni sem fél többé.
  Az első két képen látható beesett arc gyönyörűen feltöltődik és kisimul, mint ahogy ez a második 2 képen látható. Az arc egészének harmóniája pedig helyreáll.

  Előtte

  Utána

  Előtte

  Utána

  Éve a szakmában

  Éve Kiskunfélegyházán

  Elégedett ügyfél

  MI A TEENDŐ AZ IMPLANTÁLÁS UTÁN?

  Mire kell figyeljek?

  Ha erre a fajta rögzítésre került sor, az implantátumok és a fogsor gondozása egyszerűbb, de jelentősen eltér a saját fogak ápolásától! Az átalakított fogsort KÖTELEZŐ minden reggel és este, étkezések után kivenni, és az alábbi módon tisztán tartani:

  • kemény sörtéjű fogkefével (esetleg erre a célra rendszeresített körömkefével) és fogkrémmel a fogsort alaposan megtisztítani
  • heti egy alkalommal híg ecetes vízben kb. 10 percig (de nem tovább!) áztatni
  • szintén heti egy alkalommal szükséges a gumigyűrűk „olajozása”, amit egyszerű fehér, gyógyszertárban kapható vazelin segítségével, a rendelőben tanultak alapján a páciens otthon önállóan végez el
  • az implantátumokat a rendelőben kapott, vagy bármelyik drogériában beszerezhető fogköztisztító kefével alaposan, egyesével kell megtisztogatni úgy, hogy mindig, minden oldala csillogó, fémszínű legyen
  • a nyálkahártya (íny) tisztítása is elengedhetetlen, körkörös, masszírozó mozdulatokkal serkenthetjük a vérkeringését
  • az ínytisztítás befejező lépéseként használjunk szájvizet.

  Fontos, hogy a mindennapi, otthoni szájápolás és a műfogsor tisztítása alapos legyen, mert a páciens tehet a legtöbbet a megfelelő szájhigiéne fenntartásáért, és ezáltal az implantátumok hosszú élettartamáért.

  Gyakran feltett kérdések

  1. Miben lesz másabb az ízérzékelésem így, hogy rögzítve van a fogsorom?

  A felső fogsorról eltávolítható a műszájpadlás jelentős része, így sokkal kényelmesebbé válik és újból érezheti az ízeket!

  2. Nem "löki ki" a szervezetem a mini implantátumot?

  Helyes tervezés és műtéti technika mellett az implantátumok „becsontosodásának” sikeressége 95-97%. Tekintettel az implantátum speciális anyagára allergiás reakció nem következik be. A legkritikusabb időszak a gyógyulás szempontjából az első három-négy hét, amikor fontos betartani a fogorvos utasításait.

  3. Fáj-e a műtéti beavatkozás?

  A miniimplantátumokat megfelelő tervezés után, minimál invazív módon, az íny felvágása nélkül helyezzük be. Nincs vágás, nincs varrás jelentősen kevesebb műtéti utófájdalommal számolhatunk.

  4. Miért mini az implantátum?

  A mérete miatt! Mini implantátum esetében ugyanis fele akkora átmérőjű titán műgyökeret ültetnek az állcsontba, mint a hagyományos implantátumok. Ennek köszönhetően olyan páciensek számára is beültethők, akiknek a normál vastagságú implantátumok beültetéséhez már nem áll rendelkezésre elegendő csontállomány.

  5. Mennyi ideig viselhetem a nap során a fogsoromat?

  Tisztítás után behelyezi és utána egész nap stabilan a helyén marad, amíg Ön kívánja! Még éjszakára sem kell kivenni. Étkezések után azonban fontos mindig kivenni és megtisztítani.

  6. Véralvadásgátlót szedek. Számomra lehetséges a műtét?

  Mivel az extra vékony titán implantátumok beültetése az íny felvágása nélkül történik, véralvadásgátló tablettát szedőknél is alkalmazható!

  7. Mennyi idő alatt készül el a fogpótlásom?

  A miniimplantátumokat egy ülésben ültetjük be, egy másfél órás kezelés alkalmával. Ezt követően a protézis rögzíthető is. A protézis végleges stabilitását 3 hónap múlva, a patentházak fogsorba történő behelyezésekor érjük el.

  8. Anyagilag megengedhetem magamnak?

  A miniimplantátumos műfogsorrögzítés a ma elérhető legköltséghatékonyabb megoldás, amennyiben stabilan rögzülő fogpótlásra vágyik. Nincs szükség implantátumok beültetésére, vagy csontpótlásra, így a beavatkozás lényegesen olcsóbb.

  Van még kérdése? Várom Önt egy konzultációra, ahol átbeszéljük az Ön fogpótlási lehetőségeit is!

   Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

   Rendelő

   Kiskunfélegyháza, Horváth Z. u. 17 fsz.1

   Hívjon minket

   Írjon nekünk

   info@drkincses.hu