Rendelő

Kiskunfélegyháza, Horváth Z. u. 17 fsz.1

Hívjon minket

Írjon nekünk

info@drkincses.hu

Dent2go

Fogimplantátumra rögzített műfogsor a legrövidebb időn belül

Mosolyogjon és egyen úgy, mint rég, és felejtse el a kényelmetlen kivehető protézisét!

A 4, vagy 6 fogimplantátumra rögzített Dent2Go implantátumos fogpótlással mindez lehetséges!

Régóta fennálló teljes foghiány esetén is!

Rögzített műfogsor, mely megoldást nyújt Önnek teljes fogatlanság esetén

PRÉMIUM DENT2GO FOGIMPLANTÁTUMOS FOGPÓTLÁS

+36 30 082 0800


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

  Az első konzultáció 10 000 Ft, melyet a fogpótló beavatkozás elkezdése esetén jóváírunk a teljes kezelés árából!

  Üdvözlöm!

  Dr. Kincses Zoltán vagyok. 27 éve dolgozom fogorvosként Kiskunfélegyházán. Orvos családban születtem és nőttem fel, így gyerekkorom óta láttam és tapasztaltam mit jelent betegekkel foglalkozni és gyógyítani.

  1998 óta foglalkozom fogászati fogimplantátumok behelyezésével, csontpótlásokkal, illetőleg fogimplantátumokon elhorgonyzott fogpótlások készítésével. Mára ez kiemelt és kedvenc szakterületemmé vált, rengeteg esettel a hátam mögött. Várom Önt is rendelőmben!

  Pácienseim véleménye

  Az implantátum előtt nehéz volt az evés, de a műtét után az implantátumoknak köszönhetően az evés és a komfortérzetem nagymértékben javult. A beültetés sikeres volt.

  Az életminőségem nagymértékben javult. Köszönöm!

  J. Illés

  Mióta az implantátumok tartják a rögzítést, újra tökéletesen tudok enni, nagy falatokat is ugyanúgy, ahogy az eredeti fogaimmal. A különbség csak annyi, hogy most nem elég kiöblíteni a számat evés után, hanem ki kell venni a fogsort és úgy öblíteni és mosni. Tökéletesen elégedett vagyok a megoldással és a fogorvosommal, dr. Kincsessel is.

  T. Sándor

  A műtét semmiféle gondot nem okozott, panaszmentes voltam, míg elkészült a protézis és tudtam használni.

  Az új fogsor használata azóta sem okoz problémát, jól kapcsolódik, könnyen tudom kezelni.

  Cs. Lajosné

  Mi az a Dent2Go fogimplantátumos fogpótlás?

  A Dent2Go fogimplantátumos fogpótlás nem egy egyszerű rögzített műfogsor, hanem egy komplex eljárás. A kezelés során elegendő 4, vagy 6 fogimplantátumot behelyeznünk, ami történhet akár döntött szögben is, így még kevesebb csont esetében is megoldható a beavatkozás. Az eljárás megoldás lehet olyanok számára, akiknél részleges, vagy teljes fogatlanság a kiinduló állapot és nem szeretnének csontot pótoltatni.

  A fogimplantátumok beültetését követően, 5 napon belül egy hosszútávú ideiglenes műfogsort teszünk fel, mely kényelmes és tökéletesen használható. A gyógyulási idő letelte után kapja meg a páciens a fogimplantátumokra rögzített gyönyörű kerámia vagy cirkon pótlást.

  Nyerje vissza önbizalmát és életkedvét!

  4 vagy 6 fogimplantátumra rögzített fogpótlás – Mikor ajánlom Önnek?

  Az eljárás legnagyobb előnye a hagyományos fogimplantációval szemben, hogy a páciens a fogak eltávolítása utáni gyógyulási fázisban csupán néhány napig fogatlan, majd egy fix, csavaros rögzítésű, azonnal terhelhető, ideiglenes műfogsort kap.

  Miután ezek a pótlások csavaros rögzítésűek, így 4-6 hónapos gyógyulást követően az ideiglenes műfogsor egyszerűen lecsavarozható a fogimplantátumokról és elkészül a végleges kerámia pótlás.

  A fogimplantátumra készülő fogpótlás ugyanolyan erős és használható, mintha a fogpótlás természetes fogakra készült volna.

  Letört, mozog, vagy hiányzik a foga? Részletes összefoglaló a fogpótlási megoldásokról!

  Segítünk Önnek, hogy milyen fogpótlási lehetőségei vannak 1 fog, vagy teljes fogsor pótlására

  • ha nem akar hónapokat foghiánnyal mosolyogni
  • ha nem akar hónapokat várni amíg újra tud enni 
  • ha szeretné átlátni a különböző fogpótlások előnyeit, hátrányait és árát

   Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

   Fogimplantátumra rögzített műfogsor árak – megéri?

   A több mint 20 éves praxistapasztalatomra támaszkodva magabiztosan állítom, hogy megéri időt és pénzt áldozni erre a fogpótló beavatkozásra.

   Amennyiben a rögzített fogpótlás mellett döntünk, a Dent2Go implantátumos fogpótlás a beavatkozás komplexitását és az eredmény sikerességét és tartósságát tekintve egy költséghatékony eljárás.

   Ez köszönhető annak, hogy állcsontonként csak 4, vagy 6 implantátum gyökér beültetésére van szükség, nem pedig az összes fog implantátumos pótlására, viszont az eredmény ugyanolyan tartós és esztétikus!

   A kezelési tervben részletesen jelölöm a beavatkozás árát és fizetési ütemezését; garantálom, hogy rejtett költségek nem fogják Önt meglepni.

   A fogimplantátumos fogpótlás menete

   Szeretnénk ha tudná, pontosan mire számítson a kezelés alkalmával, ezért pontokba szedtük a fontosabb lépéseket, hogy teljes mértékben átlássa azt.

   Vizsgálat

    
   Bővebben
   Az előzetes vizsgálatok alkalmával a kezelőorvos megvizsgálja a beteget annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Ez egyrészről fogorvosi szájvizsgálatot jelent. Megállapítjuk,hogy mely fogakat kell pótolni,milyen az állcsont formája,alkalmas-e az implantátum befogadására. Ha nem, milyen egyéb kiegészítő beavatkozásra lesz szükség az implantátumos fogpótlás elkészítéséhez. Panoráma röntgenfelvételt illetve fogászati CT-felvételt készítünk a pontosabb tervezés céljából. Szükség esetén általános orvosi vizsgálatokat kérünk(labor stb.).
   Felmérjük a beteg általános állapotát és megbeszéljük a beteggel a felmerülő kérdéseket.

   Fogimplatációs fogpótlás tervezése

   Bővebben

   Ezután történik az implantációs fogpótlás megtervezése a beteg igényeinek figyelembevételével illetőleg a kezeléssel kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések megválaszolása.

   • Milyen típusú fogpótlást szeretne?
   • Hány darab implantumra lenne ehhez szükség?
   • Milyen hosszú a gyógyulási időszak?
   • Mikor lesz kész a végleges fogmű?
   • Milyen költségekkel jár a kezelés?

   Fogimplantátum beültetése

   Bővebben
   Szakszerű behelyezés és kifogástalan szájhigiénia esetén gyakorlatilag közel 100% a sikeresség valószínűsége.
   Maga az implantációs műtét, érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes, posztoperációs fájdalom legtöbbször nincs, vagy csak minimális,fájdalomcsillapító gyógyszerekkel  nagyon jól kezelhető. A műtéti technika korszerű, megfelelő elméleti tudás és felszerelés birtokában bármely fogászati rendelőben rutinszerűen végezhető.

   Rendelőnkben az implantációs műtéteket teljesen steril körülmények között végezzük, a fertőzés veszélyének minimalizálása érdekében. A műtét után antibiotikus kezelést alkalmazunk ugyanezen okból.

   A nyálkahártyát az implantátumok felett néhány öltéssel feszülésmentesen zárjuk. A varratok 7-10 nap múlva kerülnek eltávolításra.

   A csontosodási folyamatot rendszeresen ellenőrizzük.

   Fogimplantátum gyógyulása

   Bővebben

   Az implantátumok csontos gyógyulása kb. 3 hónapot vesz igénybe. Ezen idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba közvetlenül belenőnek a csontsejtek. Ez a csontos összenövés (ún.osszeointegráció) hozza létre implantátumok stabil rögzülését, aminek révén képesek az implantátumok a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére.

   Ezután következik az implantátumos fogpótlás elkészítése. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumokat szabadítjuk fel, majd az implantátumokba beillesztjük azokat a nyak-fejrészeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására vagy elhorgonyzására szolgálnak. Ezután a fogorvos a fogtechnikai laboratórium segítségével többnyire a hagyományos módszerekkel rövid időn belül elkészíti a kívánt fogpótlást.

   Röntgen kontroll

    
   Bővebben

   A gyógyulási időszak végén elvégzett röntgen kontroll felvételen jól megítélhető az eredmény, ahogyan a csontsejtek az implantátum mikropórusaiba belenőttek. Ez a szoros kapcsolat biztosítja az implantátum fogművel való tartós, károsodásmentes terhelhetőségét.

   A végleges fogpótlás elkészítése

    
   Bővebben

   Ezután következhet a végleges fogpótlás elkészítése, melynek első lépéseként felszabadítjuk az implantátumokat, amelyek eddig részben vagy teljesen az íny alatt gyógyultak. Az implantátum belsejében rögzítésre kerülnek azok az elemek, nyak-fej részek, amelyeken majd a végleges fogpótlás megtámasztására vagy elhorgonyázására szolgálnak. A továbbiakban a fogtechnika laboratórium segítségével a hagyományos fogpótlásokhoz hasonló módon és idő alatt elkészíti a végleges fogművet.

   Évenkénti fogorvosi ellenőrzés

    
   Bővebben
   Az implantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és kezelőorvosa közötti kapcsolat. Az implantációs fogpótlás hosszútávú sikerességének egyik legfontosabb feltétele ugyanis a szájüreg,a fogpótlás tisztántartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Az implantátumos fogpótlás behelyezését követően a betegnek általában évente egyszer kontroll vizsgálaton kell megjelennie. A fogorvos ilyenkor ellenőrzi az implantátum körüli csont- és hámtapadás, valamint a fogpótlás állapotát, és amennyiben szükséges, elvégzi a megfelelő korrekciókat (pl. a lerakódott fogkő eltávolítását) is. Fontos, hogy ha időközben bármilyen elváltozást észlel, minél hamarabb jelentkezzék ellenőrző vizsgálatra kezelőorvosánál!

   Tekintse meg korábbi eseteimet!

   A képekre kattintva megtekintheti a többi fotót is

   Teljes felső fogsor pótlása férfi páciensemnél

   Férfi páciensem annyira idegenkedett a kivehetős fogsortól, hogy semmilyen fogpótlása sem volt. Egészen addig, amíg rendelőnkben el nem készítettük az implantátumokon rögzített, nem kivehetős Dent2Go hídját. Azóta mindenevő lett!:)

   Kivehető műfogsor helyett teljesen rögzített fogpótlás

   Hölgy páciensem nem tudta viselni kivehető műfogsorát, ezért mindenképp rögzített fogpótlást szeretett volna. Dent2Go fogimplantátumos fogpótlással meg tudtuk valósítani elképzelését. Az eredménnyel maradéktalanul elégedett lett!

   Alsó-felső fogívek pótlása hölgy páciensemnél

   Egy visszatérő betegünknek a régebben készült felső porcelán hídja után az alsó fogászati problémáit oldottuk meg Dent2Go implantátumos fogpótlással! Az eredmény magáért beszél, a páciensünk pedig rendkívül magabiztosan mosolyog azóta.

   Az első konzultáció 10 000 Ft, melyet a fogpótló beavatkozás elkezdése esetén jóváírunk a teljes kezelés árából!

   Éve a szakmában

   Éve Kiskunfélegyházán

   Elégedett ügyfél

   Gyakran feltett kérdések

   1. Mi is a fogimplantátum?

   A ma leggyakrabban használt fogászati implantátumok anyaga nagytisztaságú titán, amellyel szemben a szervezet allergiás reakciót nem mutat, azt teljes mértékben elfogadja. Általában csavar alakúak, hosszuk és átmérőjük különböző. Az implantátum testén egy-két esetleg három különböző menetemelkedésű él fut végig, amely az implantátum primer rögzítésében játszik fontos szerepet. A különböző gyártmányok makroszkóposan és mikroszkóposan is eltérőek lehetnek egymástól, de a cél minden típus esetében a minél jobb primer rögzítettség elérése.

   2. Nem "löki ki" a szervezetem a műgyökeret?

   Helyes tervezés és műtéti technika mellett az implantátumok „becsontosodásának” sikeressége 95-97%. Tekintettel az implantátum speciális anyagára allergiás reakció nem következik be. A legkritikusabb időszak a gyógyulás szempontjából az első három-négy hét, amikor fontos betartani a fogorvos utasításait.

   3. Nekem is lehet fogimplantátumot beültetni?

   A mai korszerű műtéti technika lehetővé teszi, hogy oda helyezzünk el fogimplantátumokat, ahol arra a végleges fogpótlás szempontjából a legfontosabb. Amennyiben az adott helyen nem áll elegendő mennyiségű és minőségű csont rendelkezésre,a hiányt pótolni lehet. Ez meghosszabbíthatja a kezelés folyamatát, de a hosszútávú sikerességnek alappillére!

   Mikor meggondolandó a fogimplantátumok beültetése?

   • 16 éves kor alatt, mivel az állcsontok fejlődése még nem fejeződött be
   • súlyos szívbetegség
   • gyógyszer-, drog- vagy alkoholfüggőség
   • erős dohányzás (a kezelés elvégezhető, de a gyógyulási szakasz hosszabb lehet és nagyobb a komplikációk veszélye is)
   • nem kezelt cukorbetegség
   • daganatos megbetegedések

   Fontos azonban tudni, ezen általános betegségek egyike sem kizáró ok. Kétségtelen azonban, hogy például alkoholizmus, drogfüggőség vagy nagyon elhanyagolt szájhigénia esetében más megoldást célszerű keresni a probléma megoldására.

   A dohányzással kapcsolatban a tapasztalatok azt mutatják, hogy magát az implantátum becsontosodását kevésbé károsítja, viszont a műgyökér hosszútávú sikerességét ronthatja.

   Ilyen esetekben mérlegelni kell az egyéb relatív kontraindikációkat is és ez alapján kell döntést hozni.

   4. Fáj, amikor beültetik az implantátumot?

   Tapasztalatok szerint a műgyökér beültetése a beavatkozás alatt fájdalmatlan. A műtét utáni utófájdalom néhány szem fájdalomcsillapító tablettával kézben tartható. Kevésbé megterhelő, mint például egy bölcsességfog eltávolítása. A műtét utáni második, harmadik napon fellépő duzzanat szintén teljesen normális és fájdalmatlan, noha tükörben riasztónak tűnhet. A negyedik naptól a duzzanat is fokozatosan eltűnik. Célszerű a műtét után hideg vizes borogatással az arcot hűteni.

   5. Hány darab fogimplantátumra van szükség?

   Fogatlan állcsont esetében a teljesen rögzített fogpótlás készítéséhez minimálisan 8, az alsó állcsontnál 6 darab fogimplantátumra van szükség. Ha saját fogak is rendelkezésre állnak, azok fogívben elfoglalt helyzetétől függően kevesebb számú implantátum is elég lehet. Amennyiben például egy instabil fogsort szeretnénk csak vele rögzíteni, már 2/4 darab normál implantátum vagy 4/6 db miniimplantátum is elegendő. A kezelés előtt a fogorvos természetesen tájékoztatja a lehetőségekről.

   6. Hogyan rögzül a műgyökér a csontban?

   A természetes fogak a fogmederben függesztő rostokkal rögzülnek. Adott esetben a foghúzás során ezeket a rostokat elszakítva el lehet távolítani a fogat. Az implantátumok esetében a csontsejtek a műgyökér megfelelően kialakított és előkészített felszínére ránőnek, becsontosodnak, ezért hagyományos módon nem lehet őket eltávolítani.

   7. Mikor lesz belőle fogam?

   Az implantátumok a beültetést követően kb. 3 hónap múlva terhelhetők meg koronával illetőleg híddal. Amennyiben a műgyökérbeültetéssel kapcsolatosan a csontot is pótolni kellett, ez az idő 8-10 hónapra is kitolódhat. Természetesen a kezelést megelőzően pontos tájékoztatást adunk minden esetben. A fejlődés iránya az implantátumok azonnali terhelése, ezért a kutatások az implantátumok makro- és mikroszerkezetének a célnak megfelelő kialakítására irányulnak.

   8. Mennyire tartós ez a megoldás?

   Az implantátumok becsontosodásának sikeressége 95-97%. A hosszútávú sikeresség azonban a helyes tervezéstől és műtéti technikától függ. A tervezés során tekintettel kell lenni arra, hogy megfelelő számú pillérfog illetve implantátum álljon rendelkezésre a rágóerők egyenletes eloszlásához. fontos, hogy a megfelelő számú implantátum a megfelelő helyre kerüljön a fogívben, továbbá, hogy az implantátumok teherviselő felszínének nagysága minél jobban közelítsen a hiányzó fog gyökerének nagyságához.

   Adott feltételek mellett az implantátumok élettartama a saját fogakét meghaladó, minimum 15-20 év.

   9. Mi a teendőm az implantációs műtétet megelőzően és azt követően?

   Fontos tudni, hogy a fogbeültetést csak megfelelően előkészített szájban lehet elvégezni. Ez azt jelenti, hogy nem lehetnek a szájban szuvas fogak illetve a szájhigéniának is kiválónak kell lennie. Sem lepedék, sem fogkő nem lehet a fogak felszínén, mivel ezek az implantátum rövid és hosszútávú sikerességét hátrányosan befolyásolhatják. Ezért nagyon fontos a fogbeültetést követő évenkénti kontrollvizsgálat. A kezelés nem fejeződik be a fogpótlás átadásával. A hosszútávú sikeresség egyik feltétele a folyamatos és rendszeres fogorvosi ellenőrzés. A szájápolást tanulni kell és lehet!

   Van még kérdése? Várom Önt egy konzultációra, ahol átbeszéljük az Ön fogpótlási lehetőségeit is!


    Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

    Rendelő

    Kiskunfélegyháza, Horváth Z. u. 17 fsz.1

    Hívjon minket

    Írjon nekünk

    info@drkincses.hu