Rendelő

Hívjon minket

Írjon nekünk

Felépítmények

Minden, amit tudnia kell róla

felépítmények

Mit nevezünk implantátum felépítménynek?

A felépítményekről

A csontszintig besüllyesztett implantátum belseje üreges, nem egy tömör test. Ebbe a menetes üregbe lehet csavarral rögzíteni a felépítményt, azt a részt, ami már átnyúlik az ínyen és “belóg” a szájüregbe. Ez még nem maga a korona. Ahhoz hasonló, mint egy fogcsonk, amit a fogorvos egy természetes fog koronához való lecsiszolásával alakít ki.

Miből készül?

A felépítmény anyaga

A felépítmény anyagát tekintve készülhet titánból illetve fémmentes cirkóniumból is. Fizikai tulajdonságai a két típusnak teljesen hasonlóak,terhelhetőségük kiváló.

Alkalmazási területük különböző lehet. A titán felépítményeket az őrlő és frontfogak területén egyaránt használhatjuk, a cirkon felépítmények használata a kiemelkedően fontos frontfogak területén lehet indokolt.

Milyen fogpótlások készülhetnek implantátumokra?

Fogpótlások fajtái

Az implantátumokra készülhet kivehetős, csavarral rögzített és hagyományos fogpótlás.

Ha anatómiai esetleg gazdasági okok miatt nem helyezhető be kellő számú implantátum vagy nem megfelelő pozícióban tehetők be azok, lehetőség van mágnes vagy gömbfejek segítségével teljes kivehetős fogsor stabilizálására. A pótlás kivehetős marad, de stabil és magabiztosan használható. Ezekben az esetekben a normál implantátumok alternatívája lehet a miniimplantátumok használata.

A csavarokkal rögzített fogpótlások kialakításuknak megfelelően oldható elhorgonyzást tesznek lehetővé az implantátum felépítmény és a korona vagy híd között. Ha a fogpótlás korrekcióra vagy cserére szorulna, a fogorvos a pótlást egyszerűen, fájdalommentesen le tudja csavarozni a helyéről. A beavatkozás gyors és költségkímélő de csak a fogorvos tudja elvégezni. Az esetleges korrekció után a fogpótlás visszahelyezhető.

A hagyományos fogpótlásoknál a fogorvos a végleges fogművet, koronát, hidat egy speciális ragasztóanyaggal véglegesen rögzíti.