Rendelő

Hívjon minket

Írjon nekünk

Műfogsorrögzítés

Minden, amit tudnia kell róla

Implatálás

Miniimplantátumok

Sokak életében még a nyugdíjas kor elérése előtt elérkezik a pillanat, amikor fogorvosuk javaslatára meg kell barátkozniuk a kivehető műfogsor viselésével. Teljes fogatlanság esetén mindenképpen a protézis jelenti a legtöbb ember számára a fogpótlás lehetőségét. A megoldás egyszerűbb, mint hinné. A műfogsor rögzíthető titán implantátum segítségével és megszabadítja Önt azoktól a problémáktól, amiket most még nap, mint nap el kell viselnie.

Milyen problémákat okoz az instabil műfogsor?

Miért kell a rögzítés?

 • Folyton mozgó, billegő műfogsor
 • Romló ízérzékelés
 • Keményebb ételeket képtelen elrágni
 • Az étel folyton a műfogsor alá megy
 • Megváltozott hangképzés
 • Rosszabb emésztés
 • Önbizalomhiány a magán-, társasági- és az üzleti életben egyaránt
 • Folyamatos szégyenérzet, szorongás

Milyen előnyei vannak?

Hogy lesz nekem jobb?

 • Ez a jelenlegi legköltséghatékonyabb megoldás régóta fennálló fogatlanság esetén.

 • A fogsor 4-6 fix, stabil, az állcsontba épített miniimplantátum segítségével rögzül a szájban, újra magabiztosan rághat, ehet bármit, fogsora stabilan a helyén marad.
 • A műfogsora nem akadályozza meg a beszédben, a nevetésben, újra mosolyoghat. A műfogsor ragasztó nélkül rögzített fogsora nem mozdul el, nem sérti fel az ínyét, nem emelkedik el, nem csúszik meg többé.
 • Egyszerűen el fogja felejteni, hogy teljes fogsora van, annyira könnyű, kényelmes, megbízható és fix a viselése.
 • Tisztítás céljából műfogsora kivehető és könnyen visszapattintható.

Mi a műfogsor rögzítésének a folyamata?

Mi fog történni velem?  

Az állcsontba olyan titán csavarokat rögzítünk, amelyek tetején egy kis gömb van, a gömb „házikóját” pedig a már meglévő műfogsorba rögzítjük. Az eljárás gyors és kényelmes. Az általunk használt mini titán csavar maximálisan testbarát, a szervezet gyorsan befogadja, a csontosodás során biztonságosan egybe épül a csonttal, ezáltal biztosítva a maximális komfortot és stabilitást műfogsorának.

Régebben készült, jó állapotú,jól funkcionáló és bizonyos feltételeknek megfelelő műfogsort is lehet miniimplantátumok segítségével rögzíteni. Az miniimplantátumok beültetését követően átalakítjuk a fogsort az implantátumfej helyének és méretének megfelelően. A műfogsor a gyógyulási idő alatt is használható. A stabilitást az implantátumok 3 hónapos gyógyulási idejének letelte után tudjuk biztosítani.

 

 

 

Mi a teendő az implantálás után?

Mire kell figyeljek?

Ha erre a fajta rögzítésre került sor, az implantátumok és a fogsor gondozása egyszerűbb, de jelentősen eltér a saját fogak ápolásától: az átalakított fogsort KÖTELEZŐ minden reggel és este, étkezések után kivenni, és az alábbi módon tisztán tartani:

Kemény sörtéjű fogkefével (esetleg erre a célra rendszeresített körömkefével) és fogkrémmel a fogsort alaposan megtisztítani, majd heti egy alkalommal híg ecetes vízben kb. 10 percig (de nem tovább!) áztatni. Szintén heti egy alkalommal szükséges a gumigyűrűk „olajozása”, amit egyszerű fehér, gyógyszertárban kapható vazelin  segítségével, a rendelőben tanultak alapján a páciens otthon önállóan végez el. Az implantátumokat a rendelőben kapott vagy bármelyik drogériában beszerezhető fogköztisztító kefével alaposan, egyesével megtisztogatni, úgy, hogy mindig, minden oldala csillogó, fémszínű legyen! A nyálkahártya tisztítása is elengedhetetlen, körkörös, masszírozó mozdulatokkal serkenthetjük a vérkeringését. A tisztítás befejező lépéseként használjunk szájvizet. Fontos, hogy a mindennapi, otthoni szájápolás alapos legyen, mert a páciens tehet a legtöbbet a megfelelő szájhigiéne fenntartásáért, és ezáltal az implantátumok hosszú élettartamáért. 

F O N T O S ! Az átalakított fogsort folyamatosan hordani kell, ÉJSZAKA IS, hogy megvédjük az implantátumokat a szemben lévő fogak harapási erejétől! Kivenni csak a tisztítás idejére szabad!